Bakırköy Laptop Tamiri
Bakırköy Laptop Tamiri

BAKIRKÖY LAPTOP SERVİS

ÜCRETSİZ ARIZA TESPİTİ..!!                                                  


 

BAKIRKÖY LAPTOP SERİS/ HER MARKA MODEL GARANTİLİ TAMİR HİZMETİ 

ÜCRETSİZ ARIZA TESPİTİ..!!!

BİZE ULAŞIN

 0212 543 49 53

0542 345 55 50

BAKIRKÖY LAPTOP TAMİR MERKEZİ

“Laptop tamiri” laptop kullanıcılarının her an karşılaşabileceği bir durum olmakla beraber,bize göre laptop kullanıcıları için kaçınılmaz bir durum.

Ülkemizde satılan laptopların henüz garantileri bitmeden arızalanma oranı %60 gibi oldukça yüksek bir orandır. Bu durum laptop kullanıcılarını laptop ve masaüstü bilgisayar tercih oranlarını ciddi anlamda etkilemektedir. “Bunun yanısıra yetkili servislerin belirlemiş olduğu, yüksek parça ve işçilik ücretlerinin yanısıra arızalı ürenleri tamir yapmadan birebir değiştirmeleride laptop kullanıcıları için yüksek servis ücretleri ödemelerine neden olmaktadır.“
Firmamız bu sebepten ötürü marka bağımsız olarak çalışmaktadır. Uyguladığımız ücretsiz arıza tespiti ve ücretsiz kargo hizmetimiz ile Türkiye’nin bütün bölgelerine hizmet vermekteyiz.

Marka bağımsız servis olmamızın avantajları

1- ÜCRETSİZ ARIZA TESPİTİ
2- ARIZA TESPİT SÜRESİ : MAXİMUM 24 SAAT
3- ORJİNAL PARÇAVE MUADİL PARÇA SEÇENKELERİ İLE UYGUN FİYAT
4- ZENGİN STOK SEÇENEĞİ
5- ÜCRETSİZ TELEFON,MSN ONLİNE DESTEK
6-TÜM TÜRKİYE’DEN ANLAŞMALI KARGO FİRMALARIMIZ İLE ÜCRETSİZ KARGO GÖNDERİMİ

“Firmamız tarafından yapılan bütün laptop tamirleri 6 ay işçilik ve 1 yıl parça garantisi altındadır.”

BAKIRKÖY LAPTOP SERVİSİ
HER TÜRLÜ SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN BİZE ULAŞIN

OFFİCE MARKET

TEL: 0212 543 49 53

TEL: 0542 345 55 50

Genel Arıza Türleri

  • Anakart ve Bileşenlerinin Arızaları:
    Anakart arızaları notebooklarda tamir edilmeden değişim yapma yoluna gidildiğinde en çok masraf çıkartan arızalardandır. Notebook bilgisayarlarda oem masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi istediğiniz zaman istediğiniz anakartı veya ekran kartını istediğiniz zaman satın alıp takma lüksüne sahip değilsiniz. Herhangi bir notebook bilgisayarın anakartını sadece o bilgisayarın üreticisi üretir, yan sanayisi bulunmaz. Bilgisayarınız kullanıcı kaynaklı olarak garanti dışı kalır ve anakartı bozulursa yetkili servise gittiğinizde hemen hemen tüm servislerde anakart tamiri yoluna gidilmez, anakartın değişimi istenir. Anakartı değiştirmenin bedeli de çoğu zaman bilgisayarın ikinci el satış fiyatının da üstünde çıktığı için kullanıcılar genellikle anakartı değiştirmektense yeni bir bilgisayar almayı tercih ederler. Bunun için servisimizde, yetkili teknik servisler tarafından tamir edilmeyip değişim istenen anakartların tamiri yapılmaktadır. Anakartın tamir maliyeti anakartın yenisinin fiyatına göre çok daha ekonomik olmaktadır. Servisimizde anakrtların kuzey ve güne köprüsü, ekran kartı çipleri, eprom ve diğer bileşenlerin tamir ve değişimi yapılmaktadır. Anakar arızalarında en tehlikeli olan arıza türü sıvı teması ve kırık ve ezilme türünden arızalardır. Anakartı taşıyan yonganın içi bir şehir içi şebeke tesisatı kadar karışık ve kalabalık bileşenden oluşmaktadır. Bu yonganın içinde katman katman yollar vardır ve bu yollarda oluşan kırık ve kopmalar tamir edilememektedir. Bunun dışında çip yanması ve bileşen arızalarında birçok anakart arızası kolayca tamir edilebilmektedir. Servislerde anakart değişimi denilen arıza durumlarında anakartınızı bir kenara attırmayın. Mutlaka önce tamir edilebilir olup olmadığını kontrol ettirin.

  • İşlemci Arızaları:
    İşlemciniz arızaladığında anakart arızasındaki kadar korkacak birşey yok demektir. Anakartlar her bilgisayar markasında ve markaların modellerinde birbirinden farklılık göstermekte aynı markanın bile bir modeliyle diğer modelinin anakartı tamamen farklı yapıda olabilmektedir. İşlemcide ise birbirinden farklı yüzlerce marka ve model aynı tür işlemciyi kullanabilmektedir. İşlemci arızalarında tamir yolu yoktur. Arızalı olan işlemci değiştirilerek sorun çözülür. İşlemci arızaları genellikle ekrana hiç görüntü vermeme ya da dosya kopyalama hataları, performans düşüşü şeklinde kendini gösterir. Arızalı fanlar, elektrik şebekesindeki dalgalanmalar, bacaklardaki fiziki kopma ve eğilmeler işlemcilerin arızalanmalarına neden olabilir. Özellikle arızaları fanlar işlemcilerin aşırı ısınma sonucu bozulmasına ve stabilitesini kaybetmesine yol açabilir.

  • Ram Arızaları(Mavi ekran ve kopyalama hataları):
    Ram arızaları da işlemci arızaları gibi çözümü değişim yoluyla çözülecek arızalardandır. Bilgisayarda ram en genel kullanım alanı olan parçadır. Bilgisayarınızın desteklediği ram, sd, ddr, ddr2, ddr3 gibi ramlardan biriyse bu genellikle birçok modelde ortak kullanılan ramdır. Arıza durumunda kolayca temin edilebilecek parçadır. Yalnız bazı bilgisayarlar bazı ramlarla çalışmaz, ram seçerler. Hangi bilgisayarın hangi marka ramla çalıştığına üreticinin kitapçığından ya da web sitesinden bakılabilir veya yetkin bir teknik servisten bilgi alınabilir. Ram arızaları genellikle dosya kopyalama hataları, işletim sisteminin kararsız çalışması ve hatalar vermesi ve bilgisayarın mavi ekrana düşmesi, kilitlenme şeklinde kendini gösterir. Yalnız aynı arızalar bilgisayarın sabit diskinde oluşan bozuk sektörden, veya anakarttan da kaynaklanabilir. Bu tür bir arızayla karşılaşırsanız sorunun net tespiti için servis desteği isteyiniz.

 

  • Çipset Arızaları:
    Çipsetler anakartın beyni gibidir. Bilgisayarda iki temel çipset vardır. Kuzey ve güney köprüleri. Bu çipler arızalandığında genellikle ya görüntü hiç gelmez, ya da klavye, mause, wireless, toucuhpad gibi bileşenler çalışmaz. Çipset arızaları genellikle anakartı komple değiştirmeyi gereken arızalardır. Ancak çip değiştirmeye uygun araç ve gereç donanımı ve bilgi birikimi olan nitelikli servislerde anakartların arızalı olan çipsetleri ve ekran kartı gibi komlike çipler kolayca değiştirilebilmekteri. Çipset değişimi her marka bilgisayarda yapılamamaktadır. Bazı anakarların yapısı çip değiştirmeye hiç uygun değildir. Bazıları da değişimlerde düşük başarı oranı vermektedir. Ancak markası ve modeli ne olursa olsun, çipseti arızalanan anakartlarda anakartın bir daha hiç çalışmama veya eskisinden daha kötü duruma gelebilmesi riski de olabilmektedir. Onun için servise çipset değişimi için verdiğiniz bilgisayarınızın, servis yüzde yüz garanti dese bile bir daha çalışamaz duruma gelebileceği ihtimalini unutmayın. Her ne kadar çip değişiminde bilgisayar küçük bir ihtimal de olsa hiç çalışamaz hale gelme riskini taşısa bile, çipi arızalanan bir anakartın başka seçeneği yoktur. Çipin değişme riskinin alternatifi anakartı komple değiştirmektir ki, bundan önce de çip değişimini denememek mantıklı değildir.

GÖRÜNTÜ BİRİMLERİ İLE İLGİLİ ARIZALAR

  • Ekran Kartı Arızaları(Harici ekrana da görüntü alamıyorsanız):
    Ekran kartı bilgisayarın görüntüyü işleyen kartıdır. Görüntü grafik işlemcide oluşturularak monitöre aktarılır. Ekran kartı arızalarında bilgisayar ekranında çizgi çizgi ya da karışık, bulanık görüntüler oluşturur. Bilgisayarı harici ekrana taktığınızda görüntü gene aynı bozuklukta geliyorsa ekran kartınız arızalı demektir. Bazı arıza durumlarında görüntü hiç gelmeyebilir. Bazan da görüntü gelmez kesik kesik sinyal sesi alınabilir. Eğer ekran kartınız anakartınızla tümleşik değilse arızalı ekran kartınızı yenisiyle değiştirerek sorunu çözdürebilirsiniz. Ancak ekran kartları da anakartlarda olduğu gibi çoğu zaman belli modellere özgüdür ve temin edilmesi çok zor olabilmektedir. Ekran kartı değişim için bulunabilse bile değiştirmek maliyetli olabilmektedir. Eğer ekran kartınız dahili ise ve arızalanmışsa tek çözüm ekran kartı çipini ya da anakartı değiştirmektir. İster dahili ister harici olsun ekran kartları arızalandığında kartın çipi değiştirilerek de sorun çözülebilmektedir. Eğer ekran kartı çipi bulunursa çipi değiştirerek daha düşük bir maliyetle arızayı tamir ettirebilirsiniz. Ancak, tüm çip değiştirmelerde olduğu gibi ekran kartı çipini değiştirmek de yüzde yüz başarı şansı olan bir çalışma değildir. Çip değiştirme çok hassas bir işçilik ve beceri gerektiren çalışma olduğu için hangi yöntemle yapılırsa yapılsın düşük bir olasılık da olsa bilgisayarınızın hiç çalışamaz hale gelme durumu da olabilmektedir. Onun için çipi değişimi teşhisi konulan bir bilgisayara kesin yapılacak gözüyle bakmamak, hiç tamir edilemez duruma gelebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekmektedir.

 

  • İnverter Arızaları(Ekrana görüntü silik geliyorsa):
    İnverter, tüm masaüstü ve notebook lcd ekranlarında bulunan bir parçadır. Görevi, besleme kaynağından gelen elektriği lcd ekranı aydınlatan florasan lambaya uygun hale getirip aktarmaktır. İnverterin arızalanması durumunda lcd ekranın florasanına elektrik gitmez ve lamba yanmaz. Lamba yanmayınca aydınlanamayan lcd ekranda görüntü belli belirsiz silik bir tonda görünür. Görüntü güçlükle seçilebilir durumdadır. Ekrana ışık kaynağı tuttuğunuzda görüntü daha net ortaya çıkar. İnverter arızalandığında görüntü çok silik gelir ancak her silik gelen görüntü inverter arızasından kaynaklanmayabilir. İnverterin LCD ekranı aydınlatan lambaya elektrik vererek onu çalıştırdığını lambanın da ekranı aydınlattığını söylemiştik. Burada florasan lambanın da arızalanması durumunda aynı kısık ve silik görüntüyle karşılaşılabilir. Anakarttan invertere elektrik taşıyan yollarda veya sokette arıza olması durumunda da hem invertere hem florasan lambaya elektrik gitmez gene aynı tür arıza belirtisi görünebilir. İnverterler de her bilgisayarın markasına ve modeline göre farklılık gösteren parçalardır. Arızalanması durumunda değişim yoluna gidilir. Ekran değişimi kadar olmasa da maliyetli bir arızadır.

  • LCD Ekran Arızaları(Ekranda kırılma, çarpma, çizgiler varsa):
    Bilgisayarın LCD ekranlarında en sık karşılaşılan arıza biçimi kırılmalardır. Yeni nesil OLED ekranlar LCD ekranlardan farklı olarak florasan ve inverter bulundurmaz. Ekranın aydınlatması led hücreleriyle homojen bir şekilde yapılır. OLED ekranlar LCD ekranlardan çok daha incedirler ve daha az enerji tüketirler. Fiyat olarak da, henüz yaygın olarak kullanılmadığı için, LCD ekranlara oranla çok daha pahalıdırlar. Gerek OLED gerekse LCD ekran kırılmalarında tek çözüm ekranı değiştirmektir. Kırılma dışında oluşan arızalarda da LCD ekran tek parça olduğu için tamirat yapılmamaktar yapılsa bile verimli sonuç alınmamaktadır. Dizüstü bilgisayarlar taşınabilir cihazlar olduğu için taşınma sırasında meydana gelen düşmelerde ilk kırılan parça ekran ve menteşe olmaktadır. Arıza istisna bir arıza olmayıp çoğu kullanıcının başına gelen bir sorun olduğu için çok sık karşılaşılan bir arızadır. Arızanın çok karşılaşılması da LCD ekran fiyatlarını düşürmüştür. Ekranın kırılması, ortasından çizgi çıkması veya görüntünün titremesi, kayması durumunda yapılacak şey o ekranı yenisiyle değiştirmektir. Ancak, lcd ekranın aydınlanmasını sağlayan florasan lambanın arızalanması durumunda ekranı değiştirmeye gerek kalmadan sadece lambayı değiştirerek sorun çözülebilmektedir.

 

  • LCD Florasan Arızaları(Ekranda görüntü silikse):
    LCD teknolojisini kullanan her ekranın, ister masaüstü, ister dizüstü bilgisayar olsun, florasan lamsı vardır. Florasan lambasıyla ekrana yansıyan görüntü gözle görülebilir bir parlaklığa kavuşur. Florasan lambanın bozulması durumunda çözüm lambayı değiştirmektir. Ancak florasan lamba değişimi de hassasiyet, dikkat ve titiz çalışma isteyen bir iştir. Her ekranda florasan değişimiyle yüzde yüz sonuç alınmayabilir. Florasan lamba değişimi sırasında ekranın değiştirme maliyetinin de çıkabileceğini göze almak gerekmektedir. Ekrana görüntünün silik geldiği her arıza florasan kaynaklı olmayabilir. İnverter arızalarında belirtildiği gibi, anakartttaki besleme yolları, inverter soketi ve inverter arızaları da ekrana görüntünün silik gelmesine neden olabilir. Ekrana görüntü silik geldiğinde bu üç ihtimali de göz önünde bulundurarak net teşhisi yetkin bir teknik servisten almak gerekmektedir.

  • HDD – SABİT DİSK ARIZALARI:
    Hdd arızaları çözümü değişimle gerçekleşen arızalardır. Arıza kendini ram arızalarında olduğu gibi mavi ekrana düşürme, donma, kilitlenme, yazma ve kopyalama hataları, işletim sistemi yükleyememe biçimlerinde gösterir. Disüstü ve masaüstü bilgisayarlarda HDD IDE ve SATA olmak üzere iki şekilde bulunur. Eski bilgisayarlarda IDE yeni bilgisayarlarda SATA arabirimi kullanılır. IDE diskler SATA olanlara göre daha eski ve daha pahalıdır. Ancak temin sorunu yoktur. Disk arızalarında genellikle tamir durumu yoktur. Ancak çoğu zaman diskin içinde bulunan veriler diskten daha değerli olabiliyor. Böyle durumlarda eğer diskin içindeki bilgiler çok önemliyse diskin kendi maliyetinden çok daha fazla para ödenerek diskten veri kurtarma işlemi yapılabilir. Onun dışında disk arızalanınca içindeki tüm bilgiler kaybolur. Bilgisayarlarda disk arızalarına karşı içindeki bilgileri devamlı en az 2 ayrı yere yedeklemek gerekmektedir. Çoğu zaman arızalar geri dönülmesi nerdeyse imkansız kayıplara neden olabilmektedir. Bilgisayarınız diskinden ya da başka bir arızasından dolayı servise gittiyse mutlaka bilgilerinizi yedekleyin, ve içinde önemli bilginiz varsa servisi bilgilendirin.

  • OPTİK SÜRÜCÜ – CD/DVD WRİTTER ARIZALARI
    Bilgisayarlarda optik okuyucular, dvd ve cd türü medyalardan veri aktarmaya yarar. Optik okuyucuların arızası, bilgisayarın cd-dvd rw sürücüsünün hiç görmemesi veya sürücünün cd-dvd medyayı okumaması, yazmaması, eksik ve hatalı okuyup yazması biçiminde kendini gösterir. Arıza durumunda sürcü tümüyle değiştirilir. Tamir maliyeti yenisinin fiyatına yakındır ve verimli değildir. Optik sürücü arızaları en büyük sorunu işletim sistemi ve harici medyalardan program yüklemelerinde çıkartır. Optik sürücünün hatalı olması kopyalamayı ve okumayı hatalı yapması, bilgisayara yüklenen işletim sisteminin ve programların eksik ve hatalı yüklenmesine neden olur. Bu da sistemde kilitlenmelere ve çeşitli sorunlara neden olur.

  • KASA-MENTEŞE-KAPAK KIRILMALARI:
    Dizüstü bilgisayarlarda anakartlar gibi kasalar da marka ve modele özgüdür. Ancak çoğu marka birçok modelini aynı tip kasaya da koyabilmektedir. Bilgisayarlarda genellikle çarpma, düşme ve kaza gibi durumlarda oluşan fiziksel darbeler bilgisayarın dış kasasında, lcd ekranın koruma çerçevesi ve kapağında, menteşesinde kırılma veçatlaklara neden olur. Bu tür durumlarda yedek parça bulmak anakart bulmak kadar zor olmaktadır. Teknoloji sürekli değiştiği ve geliştiği için firmalar da sürekli geni modeller geliştirmektedir. Çıkartılan her modelde de kasa, anakart ve menteşe gibi parçalar ürünün tasarımına ve şekline göre değişmektedir. Durum böyle olunca piyasada olan binlerce ürünün her biri için farklı özellikte birçok parçayı ne üreticiler tedarik etmekte ne de dağıtıcılar stok tutmaktadır. Bu tür özel parça ihtiyaçlarında parçalar ya tamir edilmekte ya da başka arızası olan bilgisayarların arızalı olmayan parçalar alınarak kullanılmaktadır.

 

  • SIVI TEMASINDAN KAYNAKLANAN ARIZALAR:
    Dizüstü bilgisayarların en tehlikeli ve masraflı arızalarından biridir sıvı temasları. Sıvı teması durumunda yapılan en büyük yanlış, temastan hemen sonra bilgisayarı ters çevirip sildikten sonra açma düğmesine basıp bilgisayarı çalıştırmaktır. Böyle durumlarda bilgisayar çalışıyor bile olsa kesinlikle açmayın. Hemen cihazı kapatıp bataryasını ve adaptörünü çıkartarak profesyonel bir servise götürünüz. Servise sıvı teması arızasıyla gelen bilgisayarların çoğu sıvı temasından sonra aylarca çalışmış bir süre sonra parçalarda oluşan korozyon ve paslanma cihazı çalışamaz hale gelmiş durumdadır. Sıvı temasında bilgisayar ilk önce çalışsa bile temizlenmeyen sıvı zamanla parçalarda kısa devre yaparak yanmaya veya korozyona ve paslanmaya yol açarak anakartın içinden geçen onlarca küçük yolu ve devreyi tahirp etmektedir. Aşınma ve paslanma sonucu oluşan arızalar da geri döndürülemez arızalara neden olamaktadır.

  • KLAVYE ARIZALARI:
    Dizüstü bilgisayarların klavyeleri masaüstü bilgisayarlardan farklı olarak hem çok pahalıdır hem de marka ve modele göre farklılıklar göstermektedir. Arızalar genellikle sıvı teması, tuşların ve tuşları tutan tırnakların kırılması, yerinden çıkması biçiminde olmaktadır. Sıvı teması veya var olan tuşların basmaması durumlarında çözüm klavyenin değişmesi şeklindedir. Ancak bir veya birkaç tuşun düşmesi, tuşları tutan tırnak ve mekanızmanın bozulması, kırılması durumlarında klavye ve tuşlar marka ve model ayırdetmeksizin kolayca tamir edilmekte, takılmakta ve onarılmaktadır. Klavye tuşlarının yolları ve anakarta giden soketi arızalıysa ve tuşlar hiç basmıyorsa bu durumda tamir mümkün olmamaktadır. Klavye hiç çalışmıyor ve anakarttaki bağlantı soketi tahrip olmuş ve tamir edilemez durumdaysa bu durumda harici klavye kullanma yoluna gidilebilir.

 

  • KABLOSUZ BAĞLANTI (WİRELLESS) KART ARIZALARI:
    Bilgisayarınız kablosuz internete bağlanmıyor, bağlantı ikide birde kopuyor, internet hızı çok düşük ya da kablosuz bağlantı hiç kurulamıyorsa sorun kablosuz bağlantı kartınızda demektir. Kablosuz bağlantı kartında arıza olduğuna karar vermeden önce aygıtın tüm sürücülerinini eksiksiz ve doğru yüklenip yüklenmediğine, üreticinin sağladığı sürcüyü orjinal cd den veya üreticinin web sitesinden yükleyip yüklemediğinize dikkat ediniz. Eğer arıza kablosuz bağlantı kartınızdaysa sorun kartın değitirilmesi yoluyla çözülebilir. Kart değişimi fazla maliyetli olmayan bir işlemdir. Ancak bazı durumlarda anakartların çipsetlerinden veya kablosuz bağlantı kartınızın soketlerinden kaynaklanan arızalar da kablosuz erişiminizde sorun çıkartabilir.

  • BIOS YAZILIMI ve EPROM ÇİPİ ARIZALARI:
    Servise bios arızasıyla gelen bilgisayarlar genellikle müşterilerin kendi bilgisayarlarında bios güncellemesi denemesinin başarısızlıkla sonuçlanması sonucu getirdiği bilgisayarlardan oluşmaktadır. Sisteme kendi modelinin aynı kodunda değil de başka bir sistemin bios yazılımının yüklenmeye çalışılması sonucunda anakartın bios yazılımı çökmektedir. Böyle durumda anakart başlangıçı medyasını görmediği içini normal yükleme yoluyla yazılım kurlumu yapılmamaktadır. Bios bilgisi silinmiş veya tahrip olmuş bilgisayarlarda anakarttan bios çipi çıkartılarak programlayıcı cihazda yeniden programlanıp çip anakarta tekrar takılmaktadır. Bios çipi anakarta ait tüm komutların ve yazılımların yüklü olduğu bir çiptir. Anakart bilgisayara bağlı tüm donanım ve bileşenleri bu yazılım sayesinde görür. Bu yazılım anakartın işletim sistemi gibidir. Bios yazılımının zarar görmesi sadece güncelleme hatasıyla olmamaktadır. Bazan virüsler ve ani elektriksel şoklar da bios yazılımının çökmesine neden olmaktadır. Bios arızası sadece yazılımın zarar görmesi ve çökmesi biçiminde değil, çoğu zaman çipin de zarar görmesi şeklinde olabilir. Uyumlu bir bios çipi bulunarak arızalı parça değiştirilir.

 

  • YAZILIMSAL SORUNLAR:
    Bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemi, programlar ve virüslerden kaynaklanan sorunlardır. Bilgisayarınızın bios yazılımı zarar görmediği sürece en masrafsız sorunlardır. İşletim sistemini veya sorun çıkaran programları kaldırıp yeniden yükleyerek sorunu çözebilirsiniz. Bu tür sorunların en büyük zararı, bilgisayarın içindeki önemli bilgilerin silinmesi veya zarar görmesidir. Ayrıca bilgisayarda yüklü olan çok sayıda sürücü, program ve yapılan birçok ayarın, düzenlemenin yeniden yapılmasının ortaya çıkaracağı zaman ve emek kaybı da çok önemli olabilmektedir

NOTEBOOK ARIZALARI HAKKINDA FAYDALI BİLGİLER
HP-LAPTOP
Notebook format
Notebook ekranı beyaz
Notebook klavye temizliği
Notebook şarj problemi
Notebook ısınma problemi
Notebook ekran kırılması
Notebook ekranında görüntü problemi
Hard disk tamiri
Notebook sıvı teması
Notebook hasarları
Notebook İşlemci Fanı Temizliği Nasıl Yapılır
Laptop Adaptörleri
Laptop Bios (CMOS – RTC) Pili
Laptop Ekranı Tamamen Beyaz Oldu
Notebook ekranızın tamamen bembeyaz olması 3 ana nedenden kaynaklanmaktadır.
1- Lcd ekran ile anakrt arasında data transferini sağlayan kablo arızası

2- Laptop ekran arızası 3- Laptop graifk kartı arızası

Onarım için teknik servis ile irtibat kurmanız gerekmektedir.

Arama motoru ile gelen bağlantılar

Notebook beyaz ekran hatası

Notebook açılış beyaz ekran

Notebook başlangıç problemi

Beyaz ekran geliyor

Açılışta beyaz ekran hatası

Notebook klavyesi nasıl temizlenir

Genellikle sıvı temas nedeni ile temizlenme ihtiyacı duyulan klavyelerin, kullanıcı tarafından temizlenmesi çok zordur. klavyelerin değişiklik yoluna gidilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca sıvı temasa maruz kalan klavyelerin sıcak hava, fön makinası gibi cihazlar ile kurutulması mümkün değildir.Tuşların yapısı nedeni ile ısıya maruz kaldıkları anda yamularak şekil değiştirirler ki düzeltilmesi mümkün değildir.

Dış yüzey temizlikleri nemli bez ile klavye tuşlarına nazik davranılarak yapılmalı, boya çıkarıcı kimyasal içeren maddeler kullanılmamalıdır.

Notebook şarj olmuyor

Notebook bataryasının şarj olmama problemi bir çok nedenden kaynaklanmaktadır.Bunaları sıralayacak olursak;

Batarya kullanım ömrü bitmiştir
Şarj adaptörünüzde sorun vardır
Şarj adaptörünüzün kablosunda kırılma vardır
Notebook anakart üzerinde devre problemi vardır
Notebook batarya giriş soketinde hasar meydana gelmiştir.
Notebook adaptör giriş yuvası arızası yada temassızlığı
Notebook kullanıcısı arızanın tespitini bir noktaya kadar kendisi yapabilmektedir.

Batarya kısa sürede deşarj duruma geliyor ise batarya yenilenmeli
Şarj adaptörünün üzerindeki led ışık kontrolü (led ışık var ise)
Notebook adaptör şarj kablosunun farklı açılarda hareket ettirerek şarjın kontrolü
Notebook bataryasının yerinden çıkarılarak giriş soket kısmında hasar yıpranma olup olmadığının kontrolü

Bu aşamaların sonunda arızanın giderilememiş olması durumunda teknik servis desteğine ihtiyacının vardır.

Notebook çok ısınıyor kapanıyor

Notebook – laptop ısınma problemi oluşma nedenleri başlıca şu şekildedir;
Notebook tozlanma ve gerekli hava sirkülasyonunun sağlanamaması
Notebook soğutucu fan arızası
Notebook işlemcilerinin termal macunlarının kuruması
Yazılımsal sorunlar

Notebook ısınma problemlerinin donanımsal çözümleri için teknik servis desteği almanız gerekmektedir.
Notebook ısınma problemi yazılımsal kaynaklı ise; bilgisayarınızda normal çalışan program ve uygulamaların haricinde, virüs-trojan-truva atı gibi zararlı yazılımlar belleğin aşırı kullanılmasına neden olacak ve fan devrinin artmasına neden olacaktır.Bu nedenle notebooklarınızda virüs programları ile yapacağınız tam taramalar ile bu tip sıkıntılardan kurtulma imkanınız olacaktır.
Notebookların aşırı ısınarak kapanmasının teknik anlamı belli ısı derecesine ulaşan devrelerin kendisini korumaya almak için kapanmasından ibarettir.En kısa sürede gerekli onarım yapılarak daha büyük arızalar çıkmadan müdahale edilmelidir.
Google ile gelen bağlantılar
Notebook fanım çalışmıyor
Notebook aşırı ısınıyor
Bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor
Laptop kapanma sorunu
Notebook fan arızaları
Notebook ekranında görüntü yok

Notebook ekranına görüntü gelmeme problemi başlıca iki nedenden kaynaklanır;
*Notebook lcd ekran flörösan arızalar

*Notebook invertör devre arızaları

Notebook lcd ekran flörösanının arızalanması durumunda ekrana çok silik halde görüntü gelir fakat görüntü net değildir.Ekran flörösan değişimi ile problem giderilebilmektedir.
Çok hassas yapıda olan lcd ekran flörösanları ancak teknik servis desteği ile değiştirilebilmektedir.Bazı durumlarda notebook lcd ekran değişimi gerekebilmektedir.
Notebook invertör devreleri flörösan teknolojisi kullanan ekranlarda bulunmakla beraber, notebook lcd ekranınızın alt kısmında bir devre halinde bulunmaktadır.
İlgili invertör devre yapılarına göre farklılık göstermekle beraber kullanıcı tarafından değişiklik yapılabilmekte ancak onarım için teknik servis desteği alınması gerekmektedir.
*Arama motoru bağlantıları
*Notebook lcd ekran arızaları
*Laptop ekran siyah geliyor
*Notebook ekranım silik geliyor
*Laptop ekran değişimi
*Notebook lcd ekran değişimi
*Lcd ekran gelmiyor

*Notebook ekranım kırıldı
Notebook ekran kırılma probleminde, lcd ekran değişimi gerekmektedir.Notebook ekranınızın modeli ve kullandığı ekrana göre teknik servis desteği ile değişiklik işlemi yapılmalıdır.
Birkaç model notebookta lcd ekranının ön kısmında ayrı bir yapı olarak başka bir panel bulunmaktadır.Eğer ki sizin bilgisayarınız bahsi geçen modellerden biri ise sadece ön koruma paneli değişimi yapılarak sorun çözüme ulaştırılabilmektedir.
Arama motoru bağlantıları
Lcd ekranım çatladı
Notebook ekran arızası
Laptop lcd panel kırılması
Notebook ekran çatladı
Hard disk tamiri nasıl yapılır

Hard diskler (notebook hard diskleri yada desktop harddiskleri) yazılımsal ve donanımsal tamirler olarak iki alanda işlem görürler.
Yazılımsal hard disk arızaları sectör onarımları, bios oanrımları vb. konularda yapılmaktadır.Harddisk içerisinde bulunan bilgilerin kalıcılığı açısından gayet önemli olup, teknik servis desteği alarak bilgilere ulaşılmasının sağlanması en doğru çözümdür.

Notebook sıvı teması
Notebook arızaIarında geri dönüşü en zor ve en zahmetli olan arıza türIerinden biri notebook sıvı temasıdır. Sıvı teması genellikIe klavye üzerinden sızan çay, kahve meyve suyu, su gibi içecekIerin çalışır vaziyetteki biIgisayara kısa devre yaptırmasından kaynakIanmaktadır.
Sıvı temasına maruz kalan bilgisayar eğer çalışır vaziyetteyse hemen fişi çekiIip bataryası çıkartıImaIı, cihaz sıvı temasının oIduğu yüzünün tersine çeviriIip bekIenmeIidir. Sıvı eğer cihazın içine sızdıysa hiçbir şekiIde tekrar açıImamaIı, içerideki hassas devre ve chipsetIerin sıvı temasıyIa kısa devre oIarak yanmasının önüne geçilmeIidir.
Ters çevrilen bilgisayar bir süre bekledikten sonra hiç çalıştırılmadan teknik servise götürülerek uzman personel tarafından içinin temizIenip gerekIi işIemIerin yapıIması sağIanmalıdır.

ÇaIışır durumda olmayan bir biIgisayar sıvı temasına maruz kaIdıysa gene aynı şekiIde kesinlikIe açıImamalı, fişi prize takıImamaIı, bataryası çıkartıIıp servise götürülmeIi, serviste temizIenip düzenIendikten sonra kullanıImaya başlanmaIıdır. Sıvı teması eğer sadece klavyeye zarar vermiş ve kIavyeyi çaIışmaz haIe getirmişse, burada klavyeyi değiştirmek gerekmektedir.Klavyenin sıvı temasına maruz kalması durumunda tamir şansı yoktur.
Şekerli içeceklerin notebook yüzeyine teması tuşların yapışmasına neden olmakla beraber, şekerli sıvı en çok zararlı içecektir.
Notebook yere düştü

Notebook hatta elektronik cihazların genelinin darbeye maruz kalması ile oluşabilecek arızalar çok çeşitlidir.
Notebook içerisinde bulunan ve her biri ayrı görevleri olan ekipmanların detaylı kontrollerinin teknik servis desteği alınarak yapılması gerekmektedir.
Özellikle hard disk ve lcd ekran zarar görmeye en müsait hassas yapıları olan parçalardır.Özellikle bu iki parça değişimini gerektiren arıza boyutlarına kadar gidebilir.Genel kasa aksamında bulunan çatlaklar notebook açılıp kapanma hareketine bağlı olarak gün geçtikçe dahada ilerliyecektir.Bu nedenle onarım yada değişim işlemlerinin arıza büyümeden yaptırılması en sağlıklı işlem olacaktır.
Arama motoru bağlantıları
Notebook yere düştü
Notebook ekran çatladı
Laptop kapak arızası
Notebook kapak kapanmıyor
combofix
İnternetten sık sık kopma
İnternette sık sık kopmaların yaşanmasınun belli başlı nedenleri şunlardır;

Adsl modem arızaları
Telefon hattı problemleri
Adsl modeme gelen voltaj dengesizlikleri
Bilgisayar taraflı virüs-trojan-truva atı sorunları
Ara bağlantı kablolarında temassızlık
Adsl modeme gelen telefon hattındaki sorunlar
İnternet hattınızın bağlı olduğu santrallerde problem olması
Kullanılan virüs programları

Bubaşlıca nedenlerin çözümü için en sağlıklı arıza tespit süreci; bilgisayarınızdan internet bağlantısı koptupu anda Adsl modemin üzerinde yanan ışıkların kontrolüdür.
Adsl ışığı sabit yanmıyor ise yanıp sönüyor yada hiç yanmıyor ise; adsl modeminize gelen hat ile ilgili sıkıntı olduğu çok büyük ihtimal ile doğru tespit olacaktır.Küçük bir ihtimal adsl modem arızasıdır.
Sıklıkla yaşanan sorun ara bağlantı kablolarının temassızlığı yada kabloda kırılmalardır.Ayrıca bilgisayarınızın donanımsal özelliklerine uygun olmayan virüs programlarıda kopmalara neden olmaktadır.

Arama motoru bağlantıları
İnternet kopuyor
Bağlantım sık sık gidiyor
İnternet gidip geliyor
Adsl ışığı yanıp sönüyor
İnternet sık sık kopuyor
Notebook İşlemci Fanı Temizliği Nasıl Yapılır?
Notebook markalarına göre değişklik gösteren arka kapak açılma şekilleri vardır.Fakat özellikle acer marka notebooklarda arka kapak açıldıktan sonra işlemci fanı vidalarından açılarak gerekli temizlik işlemi yapılabilmektedir.
Kullanım ile zamanla işlemci fanı içerisinde biriken toz, pervanenin dönmesini engellemekte ve gerekli hava sirkülasyonunun oluşmamasına neden olmaktadır.O nedenle işlemci fan temizlikleri belirli zamanlarda yapılmalıdır.
Notebook kullanıcılarının fan temizlik işlemlerini teknik servis desteği olmadan yapmaları, sıknıtılı sonuçlar doğurabilmekte olup öncelikle notebook model bilginiz ile teknik servis departmanımızdan bilgi alabilirsiniz.
Laptop adaptörleri
Notebook adaptor leri yüksek voltajda gelen elektriği (220-110) notebookların ihtiyaç duyduğu voltaja indirir çalışmasını sağlar ve bataryayı şarj eder. Notebookların uygun adaptorü kullanmaları olmazsa olmaz bir özelliktir.
Yeni notebook adaptörü alırken dikkat edilmesi gerekenler;
Öncelikle laptobunuzun gereksinimi olan voltaj ve amper değerlerinde olması, giriş soket kısmının uygunluğu temeldir.Bu üç unsur doğru sağlandıktan sonra önemli olan garantili güvenilir ürünlerin kullanımıdır.
Fiyat anlamında düşük olan notebook adaptörleri, üretim maliyetlerinin düşük olabilmesi için kullanılan parça kaliteleri de düşük olacağı için sağlıklı olmayacaktır.
Laptop Bios (CMOS – RTC) Pili
CMOS veya Diğer Adıyla RTC pilleri laptop kapatıldığında veya batarya çıkarıldığında biosta bulunan ayarlar, saat ve tarih bilgileri gibi önemli bilgileri saklamaya yarar. Direk olarak anakarta bağlıdırlardır. CMOS ve RTC pilleri adaptor takıldığında tekrar şarj olabilirler. CMOS ve RTC pillerinin birçok çeşidi ve ebatı vardır. Fakat genellemek gerekirse sökülebilir ve sökülemez diye ikiye ayırabiliriz. Sökülebilir CMOS pilleride kendi arasında ikiyi ayrılır.

Genel Olarak CMOS Pili Laptopların Nerelerindedir ?
Bazı laptoplarda kolay erişim için direk arkakapağın altındadır. Bazı laptoplarda ise klavyenin altındadır.
CMOS Pil Arızaları
Laptopınızı her kapattığınızda tarih saat başa dönüyorsa cmos piliniz miladını doldurmuş demektir. Yenisi ile değiştirme vakti gelmiş demektir.NOTEBOOK ARIZALARI HAKKINDA FAYDALI BİLGİLER

Notebook format
Notebook ekranı beyaz
Notebook klavye temizliği
Notebook şarj problemi
Notebook ısınma problemi
Notebook ekran kırılması
Notebook ekranında görüntü problemi
Hard disk tamiri
Notebook sıvı teması
Notebook hasarları
Notebook İşlemci Fanı Temizliği Nasıl Yapılır
Laptop Adaptörleri
Laptop Bios (CMOS – RTC) Pili

Laptop Ekranı Tamamen Beyaz Oldu

Notebook ekranızın tamamen bembeyaz olması 3 ana nedenden kaynaklanmaktadır.
1- Lcd ekran ile anakrt arasında data transferini sağlayan kablo arızası
2- Laptop ekran arızası 3- Laptop graifk kartı arızası
Onarım için teknik servis ile irtibat kurmanız gerekmektedir.

Arama motoru ile gelen bağlantılar
Notebook beyaz ekran hatası
Notebook açılış beyaz ekran
Notebook başlangıç problemi
Beyaz ekran geliyor
Açılışta beyaz ekran hatası

Notebook klavyesi nasıl temizlenir

Genellikle sıvı temas nedeni ile temizlenme ihtiyacı duyulan klavyelerin, kullanıcı tarafından temizlenmesi çok zordur.Yaklaşık fiyatları 60-140 Tl arasında olan klavyelerin değişiklik yoluna gidilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca sıvı temasa maruz kalan klavyelerin sıcak hava, fön makinası gibi cihazlar ile kurutulması mümkün değildir.Tuşların yapısı nedeni ile ısıya maruz kaldıkları anda yamularak şekil değiştirirler ki düzeltilmesi mümkün değildir.

Dış yüzey temizlikleri nemli bez ile klavye tuşlarına nazik davranılarak yapılmalı, boya çıkarıcı kimyasal içeren maddeler kullanılmamalıdır.

Notebook şarj olmuyor

Notebook bataryasının şarj olmama problemi bir çok nedenden kaynaklanmaktadır.Bunaları sıralayacak olursak;

  1. Batarya kullanım ömrü bitmiştir
  2. Şarj adaptörünüzde sorun vardır
  3. Şarj adaptörünüzün kablosunda kırılma vardır
  4. Notebook anakart üzerinde devre problemi vardır
  5. Notebook batarya giriş soketinde hasar meydana gelmiştir.
  6. Notebook adaptör giriş yuvası arızası yada temassızlığı

Notebook kullanıcısı arızanın tespitini bir noktaya kadar kendisi yapabilmektedir.

  1. Batarya kısa sürede deşarj duruma geliyor ise batarya yenilenmeli
  2. Şarj adaptörünün üzerindeki led ışık kontrolü (led ışık var ise)
  3. Notebook adaptör şarj kablosunun farklı açılarda hareket ettirerek şarjın kontrolü
  4. Notebook bataryasının yerinden çıkarılarak giriş soket kısmında hasar yıpranma olup olmadığının kontrolü

Bu aşamaların sonunda arızanın giderilememiş olması durumunda teknik servis desteğine ihtiyacının vardır.
Notebook çok ısınıyor kapanıyor
Notebook – laptop ısınma problemi oluşma nedenleri başlıca şu şekildedir;

  1. Notebook tozlanma ve gerekli hava sirkülasyonunun sağlanamaması
  2. Notebook soğutucu fan arızası
  3. Notebook işlemcilerinin termal macunlarının kuruması
  4. Yazılımsal sorunlar

Notebook ısınma problemlerinin donanımsal çözümleri için teknik servis desteği almanız gerekmektedir.
Notebook ısınma problemi yazılımsal kaynaklı ise; bilgisayarınızda normal çalışan program ve uygulamaların haricinde, virüs-trojan-truva atı gibi zararlı yazılımlar belleğin aşırı kullanılmasına neden olacak ve fan devrinin artmasına neden olacaktır.Bu nedenle notebooklarınızda virüs programları ile yapacağınız tam taramalar ile bu tip sıkıntılardan kurtulma imkanınız olacaktır.

Notebookların aşırı ısınarak kapanmasının teknik anlamı belli ısı derecesine ulaşan devrelerin kendisini korumaya almak için kapanmasından ibarettir.En kısa sürede gerekli onarım yapılarak daha büyük arızalar çıkmadan müdahale edilmelidir.

Google ile gelen bağlantılar
Notebook fanım çalışmıyor
Notebook aşırı ısınıyor
Bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor
Laptop kapanma sorunu
Notebook fan arızaları
Notebook ekranında görüntü yok
Notebook ekranına görüntü gelmeme problemi başlıca iki nedenden kaynaklanır;

  1. Notebook lcd ekran flörösan arızaları
  2. Notebook invertör devre arızaları

Notebook lcd ekran flörösanının arızalanması durumunda ekrana çok silik halde görüntü gelir fakat görüntü net değildir.Ekran flörösan değişimi ile problem giderilebilmektedir.
Çok hassas yapıda olan lcd ekran flörösanları ancak teknik servis desteği ile değiştirilebilmektedir.Bazı durumlarda notebook lcd ekran değişimi gerekebilmektedir.

Notebook invertör devreleri flörösan teknolojisi kullanan ekranlarda bulunmakla beraber, notebook lcd ekranınızın alt kısmında bir devre halinde bulunmaktadır.
İlgili invertör devre yapılarına göre farklılık göstermekle beraber kullanıcı tarafından değişiklik yapılabilmekte ancak onarım için teknik servis desteği alınması gerekmektedir.

Arama motoru bağlantıları
Notebook lcd ekran arızaları
Laptop ekran siyah geliyor
Notebook ekranım silik geliyor
Laptop ekran değişimi
Notebook lcd ekran değişimi
Lcd ekran gelmiyor
Notebook ekranım kırıldı
Notebook ekran kırılma probleminde, lcd ekran değişimi gerekmektedir.Notebook ekranınızın modeli ve kullandığı ekrana göre teknik servis desteği ile değişiklik işlemi yapılmalıdır.
Birkaç model notebookta lcd ekranının ön kısmında ayrı bir yapı olarak başka bir panel bulunmaktadır.Eğer ki sizin bilgisayarınız bahsi geçen modellerden biri ise sadece ön koruma paneli değişimi yapılarak sorun çözüme ulaştırılabilmektedir.
Arama motoru bağlantıları
Lcd ekranım çatladı
Notebook ekran arızası
Laptop lcd panel kırılması
Notebook ekran çatladı

Hard disk tamiri nasıl yapılır
Hard diskler (notebook hard diskleri yada desktop harddiskleri) yazılımsal ve donanımsal tamirler olarak iki alanda işlem görürler.
Yazılımsal hard disk arızaları sectör onarımları, bios oanrımları vb. konularda yapılmaktadır.Harddisk içerisinde bulunan bilgilerin kalıcılığı açısından gayet önemli olup, teknik servis desteği alarak bilgilere ulaşılmasının sağlanması en doğru çözümdür.

Notebook sıvı teması

Notebook arızaIarında geri dönüşü en zor ve en zahmetli olan arıza türIerinden biri notebook sıvı temasıdır. Sıvı teması genellikIe klavye üzerinden sızan çay, kahve meyve suyu, su gibi içecekIerin çalışır vaziyetteki biIgisayara kısa devre yaptırmasından kaynakIanmaktadır.

Sıvı temasına maruz kalan bilgisayar eğer çalışır vaziyetteyse hemen fişi çekiIip bataryası çıkartıImaIı, cihaz sıvı temasının oIduğu yüzünün tersine çeviriIip bekIenmeIidir. Sıvı eğer cihazın içine sızdıysa hiçbir şekiIde tekrar açıImamaIı, içerideki hassas devre ve chipsetIerin sıvı temasıyIa kısa devre oIarak yanmasının önüne geçilmeIidir.

Ters çevrilen bilgisayar bir süre bekledikten sonra hiç çalıştırılmadan teknik servise götürülerek uzman personel tarafından içinin temizIenip gerekIi işIemIerin yapıIması sağIanmalıdır.

ÇaIışır durumda olmayan bir biIgisayar sıvı temasına maruz kaIdıysa gene aynı şekiIde kesinlikIe açıImamalı, fişi prize takıImamaIı, bataryası çıkartıIıp servise götürülmeIi, serviste temizIenip düzenIendikten sonra kullanıImaya başlanmaIıdır. Sıvı teması eğer sadece klavyeye zarar vermiş ve kIavyeyi çaIışmaz haIe getirmişse, burada klavyeyi değiştirmek gerekmektedir.Klavyenin sıvı temasına maruz kalması durumunda tamir şansı yoktur.

Şekerli içeceklerin notebook yüzeyine teması tuşların yapışmasına neden olmakla beraber, şekerli sıvı en çok zararlı içecektir.

Notebook yere düştü
Notebook hatta elektronik cihazların genelinin darbeye maruz kalması ile oluşabilecek arızalar çok çeşitlidir.
Notebook içerisinde bulunan ve her biri ayrı görevleri olan ekipmanların detaylı kontrollerinin teknik servis desteği alınarak yapılması gerekmektedir.
Özellikle hard disk ve lcd ekran zarar görmeye en müsait hassas yapıları olan parçalardır.Özellikle bu iki parça değişimini gerektiren arıza boyutlarına kadar gidebilir.Genel kasa aksamında bulunan çatlaklar notebook açılıp kapanma hareketine bağlı olarak gün geçtikçe dahada ilerliyecektir.Bu nedenle onarım yada değişim işlemlerinin arıza büyümeden yaptırılması en sağlıklı işlem olacaktır.

Arama motoru bağlantıları
Notebook yere düştü
Notebook ekran çatladı
Laptop kapak arızası
Notebook kapak kapanmıyor

combofix
İnternetten sık sık kopma

İnternette sık sık kopmaların yaşanmasınun belli başlı nedenleri şunlardır;

  1. Adsl modem arızaları
  2. Telefon hattı problemleri
  3. Adsl modeme gelen voltaj dengesizlikleri
  4. Bilgisayar taraflı virüs-trojan-truva atı sorunları
  5. Ara bağlantı kablolarında temassızlık
  6. Adsl modeme gelen telefon hattındaki sorunlar
  7. İnternet hattınızın bağlı olduğu santrallerde problem olması
  8. Kullanılan virüs programları

Bubaşlıca nedenlerin çözümü için en sağlıklı arıza tespit süreci; bilgisayarınızdan internet bağlantısı koptupu anda Adsl modemin üzerinde yanan ışıkların kontrolüdür.

Adsl ışığı sabit yanmıyor ise yanıp sönüyor yada hiç yanmıyor ise; adsl modeminize gelen hat ile ilgili sıkıntı olduğu çok büyük ihtimal ile doğru tespit olacaktır.Küçük bir ihtimal adsl modem arızasıdır.

Sıklıkla yaşanan sorun ara bağlantı kablolarının temassızlığı yada kabloda kırılmalardır.Ayrıca bilgisayarınızın donanımsal özelliklerine uygun olmayan virüs programlarıda kopmalara neden olmaktadır.

Arama motoru bağlantıları
İnternet kopuyor
Bağlantım sık sık gidiyor
İnternet gidip geliyor
Adsl ışığı yanıp sönüyor
İnternet sık sık kopuyor

Notebook İşlemci Fanı Temizliği Nasıl Yapılır?

Notebook markalarına göre değişklik gösteren arka kapak açılma şekilleri vardır.Fakat özellikle acer marka notebooklarda arka kapak açıldıktan sonra işlemci fanı vidalarından açılarak gerekli temizlik işlemi yapılabilmektedir.
Kullanım ile zamanla işlemci fanı içerisinde biriken toz, pervanenin dönmesini engellemekte ve gerekli hava sirkülasyonunun oluşmamasına neden olmaktadır.O nedenle işlemci fan temizlikleri belirli zamanlarda yapılmalıdır.

Notebook kullanıcılarının fan temizlik işlemlerini teknik servis desteği olmadan yapmaları, sıknıtılı sonuçlar doğurabilmekte olup öncelikle notebook model bilginiz ile teknik servis departmanımızdan bilgi alabilirsiniz.

Laptop adaptörleri

Notebook adaptor leri yüksek voltajda gelen elektriği (220-110) notebookların ihtiyaç duyduğu voltaja indirir çalışmasını sağlar ve bataryayı şarj eder. Notebookların uygun adaptorü kullanmaları olmazsa olmaz bir özelliktir.
Yeni notebook adaptörü alırken dikkat edilmesi gerekenler;
Öncelikle laptobunuzun gereksinimi olan voltaj ve amper değerlerinde olması, giriş soket kısmının uygunluğu temeldir.Bu üç unsur doğru sağlandıktan sonra önemli olan garantili güvenilir ürünlerin kullanımıdır.
Fiyat anlamında düşük olan notebook adaptörleri, üretim maliyetlerinin düşük olabilmesi için kullanılan parça kaliteleri de düşük olacağı için sağlıklı olmayacaktır.
Laptop Bios (CMOS – RTC) Pili

CMOS veya Diğer Adıyla RTC pilleri laptop kapatıldığında veya batarya çıkarıldığında biosta bulunan ayarlar, saat ve tarih bilgileri gibi önemli bilgileri saklamaya yarar. Direk olarak anakarta bağlıdırlardır. CMOS ve RTC pilleri adaptor takıldığında tekrar şarj olabilirler. CMOS ve RTC pillerinin birçok çeşidi ve ebatı vardır. Fakat genellemek gerekirse sökülebilir ve sökülemez diye ikiye ayırabiliriz. Sökülebilir CMOS pilleride kendi arasında ikiyi ayrılır.

Genel Olarak CMOS Pili Laptopların Nerelerindedir ?
Bazı laptoplarda kolay erişim için direk arkakapağın altındadır. Bazı laptoplarda ise klavyenin altındadır.
CMOS Pil Arızaları
Laptopınızı her kapattığınızda tarih saat başa dönüyorsa cmos piliniz miladını doldurmuş demektir. Yenisi ile değiştirme vakti gelmiş demektir.

HİZMET VERDİĞİMİZ LAPTOP MARKALARI
Asus,Acer,Aoc,Casper,Packardbell,Lg,aidata,apple,arçelik,asus,beko,benq,casper,cbox,crea,datron,dell,escort,exper,fujitsu-siemens,hp,IBM,lenovo,lg,monster,msi,nec,packard bell,samsung,sony,vaio,toshiba,vestelAcer,aidata,apple,arçelik,asus,beko,benq,casper,cbox,crea,datron,dell,escort,exper,fujitsu-siemens,hp,IBM,lenovo,lg,monster,msi,nec,packardbell,samsung,sony vaio,toshiba,vestel,
Office Market – Laptop Servis Bilgisayar ve Laptop Tamiri Armut