ARAYIN ÜCRETSİZ KEŞİF YAPALIM EN UYGUN FİYATLARDAN VE KALİTELİ HİZMETTEN YARARLANIN

0212 543 49 51 

0212 543 49 53

BAKIRKÖY KAMERA GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Güvenliğiniz için önce bize danışın, sonra dilediğiniz her yere… Bakırköy Kamera Güvenlik Sistemleri olarak Elektronik Güvenlik Sistemleri  sektöründe tecrübemiz ve güçlü altyapımız ile bireylerin, küçük işletmelerin, orta ölçekli işletmelerin ve büyük işletmelerin güvenliğini, dünya markası  ileri teknoloji ürünleriyle sağlamaktayız. Firmamız  CCTV ürünlerinin projelerini, entegrasyonlarını, uygulamalarını, danışmanlık hizmetlerini, teknik destek hizmetlerini ve satış sonrası destek hizmetlerini sağlamaktadır.

Güvenlik ihlalini engellemek amacıyla kullanılan CCTV veya yaygın kullanımıyla Kamera Sistemleri, hayatımızın bir parçası haline geldi. CCTV sisteminin, tüm şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir. Peki, güvenlik kamera sistemi seçerken bilmemiz gerekenler ,Sisteme ait hangi özellikler hakkında bilgimiz olmalıdır? Aşağıdaki bilgiler satın alma kararı verirken bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır.
İhtiyaca göre en uygun sistemi seçebilmek için, sistemi 3 ayrı aşamada incelemeliyiz:
• Kamera seçimi
• Kayıt sistemi seçimi
• İzleme sistemi seçimi
Şimdi bu aşamaları ayrı ayrı inceleyelim:
Kamera seçimi:
• Kameranın kullanım alanı
Bakırköy Kamera Güvenlik Sistemleri olarak öncelikle kameranın kullanılacağı yerin belirlenmesi ve ortam koşullarına göre kamera kasası seçimi yapılması en isabetli hareket olacağına inanıyoruz. Dış ortamda kullanılacak kameraların korumalı olmasına önem verilmelidir.. Bu nedenle genellikle dış ortamda IP koruma sınıflarından birine (IP65, IP66 vb.) dahil olan bullet kamera veya korumalı kutu kamera kullanılmaktadır. Örneğin IP66 sınıfındaki korulmalı, toza ve belli süreli güçlü su temasına karşı korumalıdır.

2. Çözünürlük
Bir sonraki aşama istenen çözünürlük değerinin belirlenmesidir. IP CCTV sistemleri ile analog CCTV sistemleri arasındaki en önemli farklardan biri yüksek çözünürlüktür. Büyük boyutlu ve kaliteli görüntü istendiğinde, IP CCTV bir adım öne çıkmaktadır. Örneğin askeri bir alanda tüm bölgeye hakim olmak güçtür, bu sebeple yüksek çözünürlüklü zoom kamera kullanmak çok daha uygun olacaktır.
4. Ek özellikler
Kameranın konumlandırılacağı yerin ışık yoğunluğu da kamera seçiminde önemli bir faktördür. Gündüz, arka plandan gelen ışık miktarının fazla olması sonucu görüntülenmesi istenen kısım net olarak algılanmayabilir. Daha anlaşılabilir bir görüntü elde etmek amacıyla WDR (Wide Dynamic Range), BLC (Back Light Compensation), HLM (High Light Masking) gibi ışık patlamalarını engelleyen özelliklerin olması gereklidir. Gece görüşünün net olarak algılanması istenen yerlerde ICR’lı (IR Cut Filter) veya IR ledli kameraların kullanılması gereklidir. IR spotlar da kameraların görüş açısı içerisinde gerekli ışık değerini sağlamak için kullanılabilir. Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; Güvenlik Kamera Sistemi Teknolojileri
Kayıt Sistemi Seçimi
5. Kayıt & Depolama
Kayıt sisteminin seçimi için kameraların hangi çözünürlükte, kaç fps (saniyedeki kare sayısı) değerinde ve kaç gün kaydedeceğinin belirlenmesi gerekmektedir. Karel’in Kaşif uygulaması HDD hesaplama uygulaması gerekli hard disk kapasitesinin hesaplanmasında size yardımcı olacaktır. Aşağıdaki linkten Karel Kaşif uygulamasının tarayıcı üzerinde çalışan versiyonuna erişebilirsiniz: DVR HDD Depolama alanı hesaplayıcı
6. Harici Kayıt Birimleri & Genişleme Üniteleri
Kayıt cihazı kapasitesinin yetersiz olduğu durumlarda genişleme üniteleri kullanmak, bize en uygun çözümü sunacaktır. Bu birimler, analog veya IP sistem olmasına bakılmaksızın doğrudan uyumlu kayıt cihazlarına bağlanabilmektedir.
CCTV Kamera Sistemi Kayıt cihazlarına yerleştirilmiş hard disklerin arızalanması sonucu veri kaybı yaşanabilmektedir. RAID (Redundant Array of independent or Inexpensive Disks) teknolojisi kullanılarak bu soruna çözüm bulunabilmiştir. Bu teknolojide aynalama ve dilimleme gibi yöntemler kullanılır, yedekleme ve performans düzeyine bağlı olarak RAID seviyeleri belirlenir.
Bir örnekle açıklamak gerekirse, RAID1 teknolojisinde yalnızca aynalama yöntemi kullanılmaktadır. Burada ihtiyaç adedine göre yerleştirilmiş her diske karşılık, eş bir disk yerleştirilir ve kayıtların dinamik olarak bir kopyasının tutulması sağlanır. RAID1 teknolojisi az sayıda diskin olduğu sistemler için iyi bir alternatiftir.
RAID5 teknolojisinde ise sistem biraz daha karmaşıktır; fakat büyük çaplı sistemler için daha uygun bir çözümdür. Burada veriler en az 3 diske dağıtıldığından, tek disk arızasına karşı veri kaybı kesinlikle yoktur.